De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).
Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.
SNI 2007- |
Aktivitetsrubrik |
Omfattar- |
Allmän- |
---|---|---|---|
G | Handel; reparation av motorfordon och motorcyklar | G | |
47 | Detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar | 47 | |
47.1 | Detaljhandel med brett sortiment | 47.1 | |
47.11 | Detaljhandel med brett sortiment, mest livsmedel, drycker och tobak | 47.11 | |
47.111 | Varuhus- och stormarknadshandel, mest livsmedel, drycker och tobak | 47.111 |
47.111 | Varuhus- och stormarknadshandel, mest livsmedel, drycker och tobak |
Omfattar: | ||
varuhushandel, varmed avses butikslokaler med minst 1 500 m2 säljarea och brett sortiment med minst 35% livsmedel, drycker och tobak | ||
stormarknadshandel, varmed avses butikslokaler med minst 2 500 m2 säljarea och externt läge samt brett sortiment med minst 35% livsmedel, drycker och tobak, eller specialiserad på djupfrysta livsmedel |
Exempel på vad som ingår i kod 47.111 |
Bake off, enbart jäsning och gräddning av bröd, av inköpt deg eller förbakad deg, i varuhus eller på stormarknad | Dagligvaruhandel med större än 1 500 m2 säljarea och minst 35 procent livsmedel, drycker och tobak |
Kyllagring i samband med varuhushandel och stormarknadshandel med livsmedel | Stormarknadshandel, varmed avses butikslokaler med minst 2 500 m2 säljarea och externt läge samt brett sortiment men med minst 35 procent livsmedel, drycker och tobak |
Varuhushandel, varmed avses butikslokaler med minst 1 500 m2 säljarea och brett sortiment men med minst 35 procent livsmedel, drycker och tobak |
Databasen uppdateras kontinuerligt